جوانه ماش در شیردهی
خواص بسیار زیاد جوانه ماش در شیردهی و افزایش شیر مادر
خواص بسیار زیاد جوانه ماش در شیردهی و افزایش شیر مادر در سایت جسارت
جوانه ماش در شیردهی ، جوانه ماش و شیردهی ، خواص جوانه ماش در شیردهی ، تاثیر جوانه ماش در شیردهی ، خواص جوانه ماش ، خواص جوانه ماش در بارداری
خواص بسیار زیاد جوانه ماش در شیردهی و افزایش شیر مادر
در این مطلب از سایت جسارت به خواص جوانه ماش در شیردهی می پردازیم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.
هزاران سال است که گیاه ماش مورد استفاده قرار گرفته و اصلیت این گیاه مربوط به کشور هندوستان بوده و در سراسر نواحی آسیایی کشت میشده است و
چینیهای باستان از این گیاه برای رفع گرما و سمزدایی بدن استفاده میکردند.
امروزه نیز به خاطر ارزش غذایی بالای این گیاه، در موارد آشپزی و نیز سلامتی، استفادههای فراوانی میشود.
جوانه ماش در شیردهی
ماش منبعی غنی از مواد مغذی است از جمله: منگنز، پتاسیم، منیزیم، فولات، مس، روی و انواع ویتامینهای گروه B.
این دانههای کوچک همچنین یک غذای بسیار سیرکننده، پر از پروتئین، نشاستهی مقاوم و فیبر غذایی هستند.
ماش به دلیل داشتن مقدار فراوانی از مواد مغذی، در دفاع در برابر چندین بیماری مزمن مرتبط با سن، از جمله بیماری قلبی، سرطان، دیابت و چاقی مفید در نظر گرفته میشود
جوانهی ماش یک مادهی غذایی کم کالری و سرشار از فیبر و پروتئین است. اگر هدف شما کاهش وزن است،
جوانه ماش میتواند یکی از مواد خوراکی مؤثر در رژیم غذایی روزانهی شما برای مقابله با چاقی باشد.
ماش کمک میکند معدهتان زودتر پر شود و هوس نکنید خود را با کربوهیدرات ها یا شیرینی سیر کنید.
خواص جوانه ماش در شیردهی
خاصیت بارز این جوانه برطرف کردن خستگی و رخوت است. باعث ازدیاد شیر مادران شده و ادرار آور خوبی است. سموم بدن را دفع کرده و صفرابر است.
این جوانه به دلیل خاصیت غذایی بالا، فرد گرسنه را زود سیر می کند. میزان اسید فولیک و پتاسیم آن بسیار بالاست و
مصرف آن برای پیشگیری از بیماری های قلبی عروقی و پرفشاری خون توصیه می شود، اما کسانی که اسیداوریک یا نقرس دارند باید در مصرف آن محتاط باشند.
مصرف جوانه ماش در شیردهی
افزایش پروتئین در حین جوانه زدن در اثر شکسته شدن مولکول های کربوهیدرات و ترکیب آن ها با نیتروژن موجود در هوا می باشد که این ترکیب، اسیدهای آمینه را تشکیل می دهد.
در اثر این فعل و انفعال مقدار کربوهیدرات کاهش می یابد و به طور کلی می توان گفت که این تغییرات شیمیایی باعث ایجاد پروتئین قابل جذب و هضم در بدن می شود.
عنصر سدیم در هضم غذا در معده و روده نقش حیاتی داشته و باعث دفع دی اکسید کربن از بدن می شود.
دانه خشک سبزی ها، غلات و حبوبات فاقد ویتامینC هستند ولی در هنگام جوانه زدن مقدار زیادی ویتامین C تولید می کنند که در متابولیسم پروتئین های بدن نقش بسیار مهمی ایفا می کند.
افزایش ویتامینC در جوانه ها ناشی از جذب عناصر موجود در هوا در هنگام جوانه زدن است.
با مصرف جوانه های مختلف می توانید مقدار قابل توجهی از ویتامین هایB را به بدن برسانید. توجه به این موضوع که تامین ویتامین هایC وE،
بتاکاروتن و سلنیوم می تواند از اکسیداسیون چربی ها در بدن جلوگیری کند و نیز تأمین منیزیم می تواند فشار خون را کنترل نماید،
به نقش مهم جوانه ها و گنجاندن آنها در برنامه غذایی روزانه بیشتر پی می بریم.
خواص بسیار زیاد جوانه ماش در شیردهی و افزایش شیر مادر
ماش یکی از سالمترین منابع پروتئین گیاهی است چرا که علاوه بر اسیدهای آمینه (بلوکهای ساختمانی پروتئینها) حاوی مواد مغذی دیگری نیز هستند.
چنانچه مجلهی Chemistry Central قید میکند، ” دانههای ماش دارای فعالیتهای بیولوژیکی از جمله اثرات آنتیاکسیدانی، ضد میکروبی، ضد التهاب،
ضد دیابت، ضد فشار خون و ضد تومور هستند و به سوخت و ساز چربی کمک میکنند.
تاثیر جوانه ماش در شیردهی
شیر مادر کاملترین غذا برای کودک است و بیشک هر مادری آرزو دارد فرزند خود را با آن تغذیه کند،
اما گاهی بعضی مادران از ناکافی بودن شیر خود شاکی هستند که این امر باعث سوء تغذیه نوزاد میشود. حال باید برای افزایش شیر مادر چه کرد؟
مادر در دوران شیردهی نیاز بیشتری به انرژی، کالری، پروتئین، مواد معدنی و ویتامین ها دارد. بنابراین تغذیه صحیح و سالم در این دوران اهمیت زیادی دارد.
به همین علت، مصرف غذاهای مقوی ازجمله گوشت، شیر، تخم مرغ، میوه و سبزیجات تازه در این دوران توصیه می شود.
مغزها ازجمله پسته، بادام و گردو که سرشار از املاح و مواد معدنی است نیز می تواند مفید باشد.
گیاهان و حبوبات زیادی وجود دارند که باعث افزایش ترشح شیر مادر می شوند، ازجمله تخم شاه تره، بالنگو، زنیان، ترخون، زیره، بابونه و گلپر و جوانه ماش.
مصرف روزانه حدود دو گرم تخم ترب یا یک گرم سیاهدانه نیز می تواند در افزایش شیر مادر مفید باشد.
شنبلیله نیز افزاینده شیر است، به این منظور می توان از آن به صورت ترکیب با زیره استفاده کرد. اسفناج، ماش، کنجد، هویج، زردک و
بادام زمینی از مواد غذایی گیاهی موثر در افزایش ترشح شیر هستند، همچنین خوردن جوانه گندم و جوانه ماش نیز در افزایش شیر مادر مفید است.
خواص بسیار زیاد جوانه ماش در شیردهی و افزایش شیر مادر
خوردن ماش پخته و جوانه ماش باعث زیاد شدن شیر مادر میگردد.انواع جوانهها به ویژه جوانه جو ، ماش و گندم در ازدیاد شیر مادر مؤثر بوده و علاوه بر این، سبب افزایش میزان چربی شیر مادر شده و در نتیجه شیر مادر چربتر و مغذیتر بوده و نوزاد احساس سیری بیشتری میکند.
جوانه ماش در شیردهی
- ۹۶/۱۲/۰۵