خرمالو و خواص آن
خرمالو و خواص آن
خرمالو خواص،خرمالو در بارداری،خرمالو به انگلیسی،خرمالو english،خرمالو و دیابت
بهتر است بدانید که درختان خرمالو به طور عمده به دو گروه دسته بندی می گردند. آن هایی که میوه سفت دارند تا این میوه ها در رسیدگی نرم
گردند و آن هایی که میوه شان سفت نباشدو نرم باشند.
در واقع خرمالویی که سفت نیست، حاوی تانن کمتری بوده و تا زمانی که به شاخه است قابل خوردن و شاداب است رنگ میوه از زرد- نارنجی
روشن تا نارنجی- قرمز تیره متغیر می باشد، میوه به طور کامل به جز دانه ها و کلاهک آن خوردنی می باشد بسیار خوشمزه است .
ویتامین های موجود در خرمالو
بهتر است بدانید که زآگزانتین یک کاروتنوئید باهمیت غذایی است که به طور انتخابی توسط ماکولای شبکیه چشم جذب می گردد و به جلوگیری
از بیماری ماکولای چشم در کهنسالی کمک می رساند. بسیار خوب ویتامین C یکی دیگر از آنتی اکسیدان های قدرتمند خرمالو است.
درواقع مصرف منظم غذاهای غنی از ویتامین C به بدن کمک می کند که مقاومت خود را در برابر عوامل عفونت زا، مواد مضر و رادیکال های التهابی
بیشتر کند. این میوه شامل بسیاری از ویتامین های گروه B مثل اسیدفولیک، پیریدوکسین (ویتامین B6)، تیامین و … می باشد. این ویتامین ها
به عنوان کوفاکتورهای لازم برای عملکرد بسیاری از متابولیسم های آنزیمی بدن عمل می نمایند و لازم هستند.
فواید میوه خرمالو برای سلامتی را بشناسید
لازم است بدانید که این میوه کم کالری است و نیز چربی کمی دارد، اما غنی از فیبر غذایی است. در واقع خرمالو شامل ترکیبات مفیدی از قبیل
فیتوکمیکال هایی چون فلاوونوئیدها و آنتی اکسیدان هایی زیراکاتچین و گالوکاتچین و نیز ترکیبات ضدتورمی با اهمیتی است. کاتچین ها دارای
خواص ضدعفونت، ضدالتهاب و ضدهموراژی (از خونریزی شریان های خونی کوچک جلوگیری می کند) می باشند. خرمالوهای تازه شامل ترکیبات
آنتی اکسیدانی مثل بتاکاروتن، لیکوپن، لوتئین، زآگزانتین و کریپتوگزانتین هستند. این ترکیبات به عنوان محافظت کننده در برابر رادیکال های آزاد
عمل می کنند و برای پوست بسیار مفید هستند و تاثر گذار می باشند.
مواد معدنی خرمالو را بشناسید
جالب است بدانید که خرمالوی تازه حاوی مقادیر مناسبی از مواد معدنی مثل پتاسیم، منگنز، مس و فسفرمی باشد که برای بدن بسیار مفیدو
موثراست . منگنز کوفاکتوری برای سوپراکسید دیسموتاز (آنزیم از بین برنده قوی رادیکال های آزاد) می باشد. مس کوفاکتوری برای بسیاری از
آنزیمهای حیاتی مثل سیتوکروم C- اکسیداز و سوپراکسید دیسموتاز است . همچنین مس برای تولید گلبول های قرمز خون لازم می باشد.
چگونه از خرمالو نگهداری کنیم ؟
درواقع خرمالوهای سخت زمانی که سفت اما کاملاً رسیده هستند چیده می شوند. خرمالوهای نوع نرم زمانی که کاملاً رنگ پیدا می کنند و نرم
می شوند آماده برداشت می باشند. خرمالوهای سخت می توانند بعداً در دمای اتاق برسند.گفتنی است که هر دو نوع خرمالو باید با استفاده از
چنگک های دستی مخصوص برداشت از درخت جدا گردند. در نگهداری، میوه های تازه خرمالو با رنگ زرد و نارنجی روشن و بدون هرگونه فساد یا
بریدگی روی آن ها را انتخاب کنید. خرمالوی سخت و رسیده می تواند در یخچال تا چند ماه نگهداری گردد. نوع نرم خرمالو ماندگاری کمتری دارد و
می تواند در دمای اتاق تنها چند روز باقی بماندو خراب نشود.
خرمالوهای خوشمزه را در فصل سرما حتما امتحان کنید.
خرمالو و خواص آن
مطالب مرتبط:
- ۹۴/۰۹/۲۹